Ahornvej 50 C, 2970 Hørsholm, Tlf.: 45864206 
 
  Dagligdag og Aktiviteter
 
 

En almindelig dag i Ahornhuset :


Vi siger godmorgen
Når børnene møder om morgenen, gør vi meget ud af at gøre det til en rar oplevelse at møde i børnehaven.
Om vinteren sørger vi eksembelvis for at gøre det hyggeligt ved at tænde lys udenfor og tænder op i pejsen på de kolde vinterdage. Indenfor mødes børnene med et pænt dækket morgenbord, hvor de har mulighed for at tage sig noget morgenmad eller sidde og sludre, inden de begynder at sive ud i alle kroge af huset for at lege. Forældrene kan hver morgen få kaffe inden de drager på job.

Vi spiser frokost.
Vi har en 100% forældrefinansieret frokostordning, som hver dag tilberedes af vores køkkenassistent Stine.
Frokosten er klar ca. fra kl. ca. 11.00
 
Vi hviler os
Fra midten af oktober til udgangen af marts måned hviler alle børn og voksne, når de omkring 14-tiden kommer fra legepladsen. Hvilestunden foregår på de enkelte stuer, hvor hvert barn og voksen har et liggeunderlag og et tæppe. Vi hviler i ca. 20 minutter og lytter til stille afspændingsmusik, klassisk musik eller eventyr.
Med hvilestunden giver vi børnene en stille stund i en travl hverdag. Er der børn, som har behov for at hvile mere end 20 min, sover de til middag efter frokost eller efter de har været lidt på legepladsen.

Vi er til te
Om eftermiddagen fra kl. 14.30-15.00 får vi et mindre men mættende måltid i form af brød, grød, frugt eller lign.
I daglig tale kalder vi dette måltid "te`en". Forældrene har etableret en frugtordning, hvor børnene skiftes til at tage frugt med til stuen. Det betyder, at børnene hver dag får masser af frisk frugt.

   
Aktiviteter i dagligdagen
Vi leger, vi tegner, vi køre i skoven, vi hører historier, vi spiller computer, vi synger, vi danser, vi bager, vi ser "regnvejrsfilm", vi spiller fodbold og hockey, vi cykler, vi laver mudderkager, vi maler og m.m.

Vores hverdag er præget af en høj grad af nærhed børn og voksne imellem og aktiviterne afspejler
ligeledes de voksnes lyst og interesser i samværet med børnene.

 

Læs mere om vores faste aktiviteter i undermenuerne...

 


Billede 1

Sidst opdateret 7. februar 2016