Woodybørnene

Nystartede børn, som vi modtager fra januar, involveres i et særligt forløb, når alle nye børn er ”i hus”. Vi kalder dette for Woodygruppen.


Woody er en dejlig tøjhund, som på skift tager med børnene hjem. Når børnene samles fortælles der historier om Woodys oplevelser hjemme hos barnet.  

 

Gruppen fungerer fra slutningen af august til medio oktober og den mødes, med to til tre faste voksne, mandag-torsdag formiddag fra kl. 10.00 – ca. kl.11.00.


Formålet er at lade børnene mødes i en mindre gruppe, hvor de stille og roligt lærer hinanden at kende og finder sig til rette med børnehavelivet.

 

Børnene samles om forskellige aktiviteter som udeleg, mindre ture, gymnastik, sang og musik, tegning og maling, højtlæsning m.m.

Børnene får i denne periode skabt gode legerelationer og lært de voksne at kende.

Gradvist slipper børnene indslusningsgruppen, for herefter at indtage hele huset og deltage i de fælles faste aktiviteter.


Gennem billeder og små referater om dagens hændelser og aktiviteter bliver forældrene orienteret om livet i gruppen. Samtidig holder de voksne, der er knyttet til gruppen, en tæt kontakt til forældrekredsen.

 

Børn der starter, i Ahornhuset, på andre tidspunkter af året, bliver indkørt med hjælp fra de voksne, der er tilknyttet barnets stue.